Під час картування майже 100 тисяч квадратних кілометрів у Південно-Африканській Республіці дослідники виявили лише 83 дорослих гепардів. Проєкт Free-Roaming Cheetah Census став наймасштабнішим обстеженням гепардів у регіоні, повідомляє Mongabay.
Перешкоди для пересування
Гепарди, які мешкають на неохоронюваних територіях, природно переміщуються між ПАР, Ботсваною, Намібією та Зімбабве. Однак сільське господарство, будівництво, освоєння територій і огорожі ускладнюють їхнє пересування.
Для виживання гепардам потрібні великі взаємопов’язані ландшафти....